Steampunk Wandelstok

Een aantal kenmerken van de herenmode uit de victoriaanse periode zijn lange jassen met of zonder een slip, een waistcoat (vest), top hats (hoge hoeden), vestzak horloges, slobkousen en  wandelstokken. Omdat ik vind dat een wandelstok ook  in mijn outfit niet mag ontbreken, heb ik er zelf een gemaakt.

Voor de ‘Greep’ heb ik een Zwarte Bol met ‘gouden barsten’ gebruikt die als schakelpook knop op het internet te koop is . Voor mijn doel is deze schakelpook knop uitstekend geschikt en  is het ineens een functioneel onderdeel van een ‘Steampunk’ wandelstok.

enkele detailfoto’s:

Om te voorkomen dat de punt van de wandelstok snel slijt, maar ook om deze er goed uit te laten zien, heb ik een holle messing huls voorzien van een dikke bout die net in de huls past en het geheel aan de onderzijde vastgezet. Beetje oppoetsen en het lijkt wel de koperen punt van een ‘echte’ luxe wandelstok. Daarnaast heb ik van een stuk leer een ‘greep’ gemaakt en van messing een haak om de wandelstok aan mijn riem te kunnen hangen als ik de wandelstok even niet wil gebruiken.

 

 

 

 

Wordt niet beter dan anderen, wordt beter dan je 'vorige zelf'

error: Content is protected !!